“En wie vraagt de mantelzorgen hoe het met hem gaat?” – Loesje
Overbelasting van de mantelzorger, onze rol als ergotherapeut
1 Maart 2021
Start: 18u30 – Einduur: 20u00
Inschrijven voor deze cursus kan tot de plaatsen volzet zijn of t.em. 28 Februari 2021 (vóór 19u)

WEBINAR

Uitverkocht

Prijs
9,95 euro
Inbegrepen
Toegang tot het webinar & replay optie

Inhoud

Overbelasting bij mantelzorgers is jammer genoeg iets wat van alle tijden is. In ‘coronatijd’ valt er veel professionele hulp weg waardoor dit nog een groter probleem vormt. Hoe kan jij als ergotherapeut mantelzorgers ondersteunen en begeleiden in dit proces?

De cursus staat open voor ergotherapeuten die in contact komen met mantelzorgers.

De webinar is deels gebaseerd op de bevraging van de beleving van mantelzorgers in tijden van COVID-19, een onderzoeksrapport door Steunpunt Mantelzorg & Hogent (mei 2020)

Programma

  • Wat is mantelzorg
  • Wie zijn de mantelzorgers
  • Wat is ergotherapie
  • Noden en wensen van mantelzorgers
  • Mantelzorg & COVID-19
  • Ergotherapeutische interventies
  • Vragen

Over Freja

Dit webinar wordt gebracht door Freja Maenhout. Freja is een zelfstandig ergotherapeute met jarenlange ervaring in de ouderenzorg. In haar praktijk D-Akt Ergotherapie biedt zij individuele ergotherapie, workshops en vormingen aan voor zowel kinderen als volwassenen. Dit met heel veel passie en enthousiasme.

 

Een webinar, hoe werkt dat?

Deze webinar gaat op het afgesproken moment door via een online zoom-meeting. Je ontvangt de link voor deze meeting via mail voor de webinar start. Check dus na je inschrijving zeker of je een inschrijvingsbevestiging ontving, zo ben je zeker dat we een juist mailadres hebben en je ook de link voor de webinar goed zal ontvangen.

Wat heb je nodig om een webinar goed te kunnen volgen?

Je kan het webinar volgen op je computer of tablet waarmee je toegang hebt tot stabiel internet. Bij een webinar heb je geen microfoon of camera nodig. We schakelen deze ook automatisch uit als je in de meeting toekomt. Je ziet dus enkel de spreker en de slides van de spreker.

De interactie met de spreker verloopt via de chat. Zet je toch graag je camera en microfoon even aan voor een vraag? Dan kan dit zeker ook, check dan zelf even op voorhand of je microfoon en camera goed werken.

Vragen?

Laat het weten via  info@ergopraktijk.be
We kijken graag hoe we je kunnen helpen!

In samenwerking met de beroepsvereniging Ergotherapie Vlaanderen.